Referenser

Värmepumpsservice

 


Vi på Energiråd AB är tekniker.
 Tryggheten för dig som köper en CTC-anläggning av Energiråd innebär att vi även utför underhåll och reperationer om det skulle behövas i framtiden. Vi skickar dig inte vidare till andra, utan kan ta ansvar för produkten även när den blir gammal.
 Vi reparerar naturligtvis även andra kända märken som vi säljer och eftersom vi endast säljer produkter från svenska generalagenter så har vi en också en snabb tillgång på reservdelar.

Full fart på Energiråd

Det har varit några hektiska veckor hos oss på Energiråd den sista tiden, men med god planering och stark vilja har vi både klarat av de större, planerade installationerna men även klarat av de allra mest akuta utryckningarna.
 Den plötsliga kylan har verkligen satt oss och våra kunder på prov.
 Det är alltid spännande och uppfriskande att jobba med värmepumpar och kylanläggningar.


Här ovan installeras kylanläggning i den nya fiskeboden utanför Kvantum Munkebäck.
 Kunden behöver kylrum och en 10 meter kyldisk för sina delikatesser från havet, samt en ismaskin som ska tillgodose kvalitativ förvaring av fisk i alla sammanhang.
 Energiråd har deltagit med sin kompetens i både projektering och slutförande av denna fiskbod.
 För tredje gången har vi med nöje samarbetat med T-byggen på Orust och ser fram emot nästa utmaning.
 


Den här veckan är vi glada att ha bidragit till en bra innemiljö med både värme och kyla hos en hyresgäst till Svenska Hus.
 Det blev kassettaggregat från Daikin som ska smälta in med det kommande innertaket. Prydligt och väldigt effektivt.
 360 grader utblås samt hög verkningsgrad med det nya effektiva och miljövänliga köldmediet R32.
 

Skön värme. Alltid.

När gjordes en underhållsservice på din värmepump senast?
 Din värmepump förlorar ca. 10-25% av sin energieffektivitet varje vintersäsong.
 Tillverkarna anser att service bör utföras minst varannat år men vår erfarenhet visar att var tredje år är lagom om värmepumpen är rätt dimensionerad och inte är installerad på en speciellt utsatt plats.
 Ring Energiråd AB och boka en underhållsservice nu, så sparar du pengar på en högre energieffektivitet och ökar livslängden på din värmepump.
 
 

Nya Mitsubishi Ecodan luftvattenvärmepump.

Nu har den nya versionen av Mitsubishi Ecodan och de nya värmepumparna anlänt. Tystare, effektivare och snyggare. Precis så som vi värmepumpsinstallatörer har önskat.
 


Ovan bilder på den nya generationen av värmepumpar från Mitsubishi. Bilderna visar en kraftfull maskin på 15 KW värmeeffekt som försörjer ett hus på ca 250 kvm med värme och varmvatten.
 


Hur vill du att ditt värmesystem ska se ut? Har du en olje-, pellets- eller vedpanna och vill spara både tid och pengar samtidigt som det blir rent och ordning i pannrummet, så är du välkommen till oss på Energiråd Norden AB.
 
 Ring 031-760 10 50 imorgon så kommer vi till dig på ett kostnadsfritt hembesök för att hitta den bästa värmelösningen till din familj och huset.

Det lilla extra som du vill ha.

Behöver du en värmepump men är orolig för att installationen förstör huset?
 Köp inte din installation på nätet. Vänd dig till oss som förstår husets behov och dina krav. Låt oss hitta den lösning som gör dig nöjd. Se på bilderna för att se hur det kan se ut när du anlitar ett företag som anstränger sig. Ser du rördragningen?

Snygga installationer.


En snygg installation innehåller räta linjer och färganpassade installationsdelar men ska även innehålla kvalitet.
 Energiråd AB använder rörkanaler i plåt, i flera färger, för att skydda rör och kabel i många, många år. Vibrationsdämparna ska vara mjuka även när det blir kallt ute och markstativet ska hålla för alla väder och stå stabilt år efter år.
 Därför använder vi inte billiga vibrationsdämpare som blir stenhårda i kyla, plastkanaler ute som vittrar sönder efter ett par år i sol och salta vindar eller vingliga och rostbenägna stativ.
 Inte bara värmepumparna som vi säljer ska hålla högsta kvalitet. Även detaljerna i installationen måste hålla samma standard.
 

Använd altanen!


Tyvärr kan vi inte bestämma över vädret på sommaren, men vi kan bestämma över vår vistelse på våra fina altaner och terasser.
 Energiråd Norden AB har direktimport av de bästa värmarna för behaglig värme när du vill njuta av din uteplats.
 Värmarna värmer din kropp istället för luften som cirkulerar iväg.
 Ring oss, så får du veta varför många restauranger och privatpersoner väljer våra terassvärmare.
 Bilderna är från Magasinet på Härön i yttre skärgården där god mat i varm och behaglig utemiljö är en av de finaste sommarupplevelserna.

Energiråd gör gärna allt.


Om du vill ha hjälp med att måla ditt värmepumpsskydd, så hjälper vi gärna till med både målningen och monteringen. Vi hjälper dig med ROT-avdraget även med detta.

Värmepumpsinstallation

En värmepumpsinstallation skall smälta in i omgivningen och se välgjord ut.
 Det lägger vi på Energiråd gärna extra tid på. Kunden som beställt installationen på bilden skrev så här till oss:
 ”Så fint det blev, både utvändigt och invändigt! Jag är supernöjd!
 Hälsningar
 Charlotte”
 Det bekräftar att vårt koncept är omtyckt av våra kunder och det gör oss till en ännu bättre installationsfirma.
 
 

Daikin’s toppmodell

 Hos en kund i södra Göteborg är denna häftiga värmepump installerad. Det är en Daikin Ururu Sarara med funktioner som, förutom värme och kyla även befuktning, avfuktning och ventilation. Den har energiklass A+++ och köldmediet R32, det senaste inom köldmedium för värmepumpar.
 
 Vår nöjda kund hälsar:
 ”Personlig rådgivning, snabb respons och noggrann installation fick mig att välja Energiråd och Daikins toppmodell.
 
  – Jag är mycket nöjd!”
 
 
 


Värmepumpen är monterad med kondenstråg som samlar upp kondensvattnet från avfrostningarna och leder det via rör till dagvattenavlopp.
 Energiråd AB har alla tänkbara lösningar för en snygg och säker värmepumpsinstallation.

Page 1 of 212»