Referenser

Här hittar du vanliga frågor och svar

Vi har funderat på att installera en värmepump, men vet inte vilken modell vi ska välja?

Det finns en uppsjö av värmpumpar på marknaden och vi förstår att det kan vara svårt att bestämma sig för vilken värmepump man ska satsa på. Det är därför vi finns. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta den värmepumpen som passar bäst för just din familj och ditt hus. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök i Göteborg med omnäjd där våra tekinker, tillsammans med dig, går igenom ditt hus och ser vilken värmepump som skulle ge dig den maximala besparingen.  Du förbinder dig inte till ett köp, utan får en offert från oss efter vårt hembesök, och den kan du sedan i lugn och ro läsa igenom och sedan är valet ditt om du vill acceptera en offert från oss.

Jag har köpt en värmepump och vill montera den själv. Gäller alla garantier då?

Nej, det är inte tillåtet att hantera köldmedium om du inte är ackrediterad för det. De flesta generalagenter av de Nordenanpassade värmpumparna kräver dessutom att en ackrediterad kyltekniker utför installationen. Annars gäller inte deras garantier. Du kan om du vill montera upp din värmepump själv, men hanteringen av köldmedium samt vacumsugning ska utföras av ackrediterad installatör.

Kan vi utnyttja ROT avdrag vid installation av värmepump?

Ja, du har rätt att använda dig av ROT avdrag när du köper och får en värmepump installerad. Skatteverker har tillsammans med SVEP enats om vad som ska anses som arbetskostnad av det totala priset. Köper du en Luft/luft eller Luft/vatten värmepump anser 25% av det totala priset som arbetskostnad, och vid Bergvärme anses 30% som arbetskostnad. På detta belopp får du dra av 50% i ROT avdrag. När du beställer en värmepump av oss gör vi ditt ROT avdrag direkt på fakuran, bara du inkommer med personnummer och Fastighetsbeteckning. Så snart du har betalat din faktura, kan vi ansöka om ROT avdrag via Skatteverket. Skulle Skatteverket neka dig ROT avdrag, blir du själv betalningsansvarig för det resteande beloppet.

Vår inomhusenhet låter konstigt och har ett vinande ljud?

Din värmepump behöver troligtvis byta fläktmotor. Har du en Panasonic Värmepump så finns det en förlängd garanti gällande dessa Fläktmotorer. Vi ber Er om att kontakta oss så hjälper vi dig med att beställa hem en Fläktmotor och få den utbytt. Vänligen ha ditt inköpskvitto, Modellbeteckning, Serienummer samt Produktionsdatum tillhanda när du ringer oss. Du hittar dessa uppgifter på en klisterlapp som sitter på din enhet. Du når oss på telefon 031- 760 10 50, eller så mailar du in dina uppgifter på info@energirad.net

Vår värmepump ger dåligt med värme?

En värmepump måste rengöras regelbundet. Blir filter igensatte, kan det göra att värmepumpen har svårt att få ut sin värme. De filter som sitter ytterst rengör du enkelt själv genom att plocka bort dessa och skaka, eller skölja av. Hur ofta detta bör göras är olika beroende på hur innemiljön hos Er ser ut. I din användarmanual finns det instruktioner om hur du rengör dessa filter. Vartannat till vart 3:dje år rekomenderar vi att man beställer en underhållsservice av oss. Vissa fabrikat till och med kräver att detta görs för att garantin ska gälla. Vid en underhållsservice rengör vi de inre lamellerna med tryckluft, och går igenom alla värden för att se att värmepumpen presterar det den ska göra. En underhållsservice beställer du enklast genom att ringa oss på 031-760 10 50, eller så mailar du på info@energirad.net

Att pumpen inte leverera värme kan också bero på att det är brist på köldmedium. Då kan vi behöva komma ut till dig för att fylla på den. Prova först att se över dina filter, och om det inte hjälper så kontaktar du oss.

Det rinner vatten från vår utedel. Vad beror det på?

Det är helt normalt att det rinner vatten från utedelen, eftersom värmepumpne då gör en avfrostning. Vid fuktigt väder kan det till och med rinna väldigt mycket vatten, då värmepumpen avfrostar frekvent. Det är alltså helt normalt och ett tecken på att värmepumpen fungerar som den ska.